« Predhodnji LOTTY - ARA SEVERA

Mnenje kupca:

Skoraj eno leto je za nami in skoraj eno leto je z nami naša lepotička Lotty. Pred več kot dvema letoma sva se pričela z možem pogovarjati o papigah. Nobenega znanja, nobenih izkušenj.............. pogovori o papigah iz nič. V naslednjih pol leta, ko sva prebrskala vse kar je možno na spletnih straneh po svetu in doma je padla odločitev. Sivi žako, kakadu, eklektus ali amazonka. Pričela sva z akcijo iskanja vzrediteljev, preklicala po telefonu vsakogar, za katerega sva izvedela da vzgaja papiga in bila vedno bolj zmedena. Mnogo mnenj, mnogo informacij, predvsem pa mnogo pogledov.



Vrnila sva se na štart in si vzela čas, prišla do vas ( zgodbo tako poznate hahaha


.......) in pričeli so se resni pogovori.



Ko sva se odločala, ni bilo težko čakati, ko pa sva se odločila, je bilo 10 mesečno čakanje na papigo prava morija.



Danes sva hvaležna vsem sugestijam, nasvetom, predvsem pa vaši naravnanosti, da ste naju znali voditi korak za korakom od same priprave doma, pa kletke.......... predvsem pa odločitvi o vrsti papige. ( kot veste, vam na začetku nisva ravno vsega verjela ker sva prej dobila toliko različnih mnenj )



Prišla je domov ! Ne žako, ne kakadu, ne amazonka in ne eklektus. Domov je prišla simpatična lepotička, ki ji je ime Lotty. Ara severa.



Že med časom ko sva čakala in je bila rezervirana sva prebrala mnogo literature, spletnih strani ( Robert hvala za vse knjige, katere ste naročil v ZDA ), vendar prebrano ni enako ko je enkrat papiga doma.



Skoraj leto je za nami in Lotty z nami. Hvaležna sva za odločitev o severi, kajti v tem letu nam je pokazala toliko kvalitet, da jih enostavno ni mogoče opisati. Nežna do vseh ( prileti k vsakemu ki si vzame čas zanjo ), crtljiva, tiha, govori že nekje okoli 15 razločnih besed ( čeprav pogosto piše da are niso ravno najboljši govorniki ), v enem letu nam ni poškodovala nobenega dela pohištva ali nekontrolirano pristajala na mestih kjer nam ne ustreza......... rada leži na sedežni pokrita z njenim pregrinjalom s katerim ponoči pokrivamo kletko, izjemno razigrana, igriva in neverjetno pametna – vsako stvar vidi nekajkrat in stvar obvlada............


Glasna ? To so nam napovedovali nekateri rejci pred nakupom in naš odgovor je. V enem letu razen kar govori ali momlja nerazločne stvari, smo jo slišali nekajkrat da je dvignila glas za nekaj sekund. Popolnoma nemoteča, tiha.................. ( na koncu sledi en nasvet za vse, ki se odločate kupiti večjo papigo – seveda bom kopirala Robertov nasvet, vendar nasvet, ki je izjemnega pomena )



V prehrani izjemno radovedna, poskusi vsako novost, predvsem pa nadaljujemo z vašim načinom prehrane in praktično ni stvari, ki je ne je – sadje, zelenjava, testenine, riž, polento, kuhan krompir............semen zelo malo.



Zahvala bi se vam tudi za katalog z 10.000 različnimi igračami, kateri nama je z možem povzročil marsikatero preglavico v tednu ko sva izbirala igrače in pomagala in počutila sva se kot dva otroka, čeprav sva že nekoliko v letih.



Uživa ko je v kletki in ko je spuščena. Vaš nasvet ( naj kupimo leseno visečo igralnico se še kako obrestuje – najraje je na eni od obeh ). Ena je v kuhinji, druga v dnevnem prostoru poleg kletke in kamor gremo mi, prileti za nami v prostor in pristane na svoji igralnici.



Ja, sva zadovoljna, tako z Lotty kot z vsemi vašimi nasveti, predlogi, predvsem pa vodenjem – korak za korakom v socializaciji, prostem spuščanju, trenigu.........



Skratka izjemna je.



Mogoče predlog ali dva za vse, ki se spuščate v razmišljanje in potencialen nakup katere izmed večjih papig. ( to kar bom napisala upam da Robert ne bo zameril, kajti takšen način vodenja je uporabil tudi on pri naju hahah )



1.    ko kličete različne vzreditelje z papigami ne pozabite na koncu vprašati – kako se obnesejo vaši mladički ? In spoznali boste, da vzreditelj ni ravno navdušen nad omenjeno papigo za katero se zanimate vi, pač pa nad drugimi – tistimi ki jih on vzgaja in ima celo mogoče mladička v tistem trenutku. Hočem povedati da se vzreditelji pogosto obnašajo kot da poznajo vseh 350 obstoječih vrst papig in govorijo vsepovprek. Najina izkušnja govori, da so nama nekateri vzreditelji odsvetovali nakup te vrste, na koncu pa sva spoznala, da te vrste nekateri še videli niso. Vedeli pa so dosti povedati o njej. Zanimivo.


2.    poslušajte kaj vam vzreditelj govori in spoznali boste, koliko znanja ima o dotični vrsti, kajti po samem nakupu je pomembno kako vam bo svetoval in vas usmerjal naprej. Mnogi imajo samo vzrejni par, vendar ne vedo kako se takšna papiga obnaša kot ljubljenček. Tudi to sva doživela.


3.    preberite vsa mogoča mnenja, saj je na spletnih straneh in knjigah praktično vse kar vas o željeni papigi zanima.




Naša Lotty. Prinesla nam je novo svežino v hišo, nov veter, ki nam iz dneva v dan prinaša nasmeh na usta.



Hvala Robert.



P.S. na ukaz sedaj že vedno prileti na roko, tako da gremo sedaj postopno naprej v prostem letu. Seveda ostanemo na vezi. In še veliko užitkov in uspeha naprej


V tem trenutku ni ravno najlepša, kajti v celoti menja perja - ima polno novih tulcev po glavi, prsih, rastejo ji nova peresa na krilih in pa 4 peresa na repu.



Družina Lotrič - Ljubljana























Ogledov: 7990 Obvestite prijatelja o tem mnenju