KATERE VRSTE PAPIG VZGAJAMO

Naprej »

Opis vrste:

KATERE PAPIGE VZGAJAMO


Zaradi pogostih povpraševanj po e- mailu ali telefonu, so spodaj opisane vrste papig, katere vzgajamo pri nas in je za njih možno povpraševanje oz. rezervacija mladičkov.


Vse naše papige ( razen agapornisov, katere ročno hranimo izključno na rezervacijo ) so popolnoma udomačeni mladički, v celoti socializirani in ročni hranjeni.


Od dneva ko gredo v inkubator, živijo z nami v hiši ( imajo svojo baby room sobo ) v kateri je vsa potrebna oprema za kvalitetno rast mladičkov, zdrav razvoj, predvsem pa preživijo z nami nestresno otroštvo, ki je izjemno pomembno za nadaljno rast in dokončno odraščanje.


Vsak, ki nekoliko resneje prebere ali se informira na spletu ali knjigah spozna, da so prvi meseci življenja papige ključnega pomena za nadaljno celotno življenje papige.


Ker živijo z nami v hiši, so mladički vajeni vseh zvokov, barv, oblik................ki se nam dogajajo v vsaki hiši ali stanovanju. ( sesalnik za prah, sušilnik za lase, pralni stroj, TV, ............ ). Poleg tega imamo doma dva mala kuža ( pudljica in shih - tzu ), tako da so mladički vajeni vseh osnovnih detajlov, ki jih bodo videli tudi v vaši družini. S tem je vsekakor bistveno zmanjšan stes, saj so papigam različni zvoki, barve in oblike že popolnoma domači.


Za vse spodaj omenjene vrste nas lahko pokličete na GSM 041 401 - 000 tako za povpraševanje o mladičkih kot rezervacijo in pa seveda tudi - kar tako. V kolikor imate katerokoli vprašanje v zvezi z socializacijo, treningom, prehrano, prostim spuščanjem papige in pripravo nanj, težavo........................... obrnite naš telefon.


P. S. Na e- maile odgovarjam izredno na kratko, kajti zaradi prezaposlenosti ne morem podajati dolgih in kvalitetnih odgovorov, ki bi zadovoljili vašo željo po odgovoru. In če je vsak dan med 10 in 20 e - mailov z vprašanji, potem je tu odgovor zakaj rajši pokličite. Ker se v nekaj minutah po telefonu lahko pogovorimo bistveno več kot bi vam lahko napisal v kratkem času po e - mailu.


Kratko vprašanje ali želja po e - mailu. Kot vedno - odgovorimo vsakomur.


Vsi naši mladički imajo popolno garancijo na zdravje o kateri se pogovorimo ob rezervaciji ali takrat ko se dogodi veliki dogodek - prevzamete mladička.


In še najpomembnejše za nas. SLEDENJE. Ob odhodu domov vas ne bomo zapustili, pač pa vsaj mesec dni vsak dan poklicali in preverili če gre vse po načrtih in vas usmerili v naslednje korake.Poleg tega pa - kaj mesec dni. Če pobrskam po spominu, mislim, da še nismo izgubili stika z nikomur, ki ima doma našo večjo papigo. Pogosto smo na zvezi, koneckoncev nas druži ista strast - ljubezen do papig.


V linku - ALBUMI imate v več kot 40 - ih albumih več kot 400 fotografij naših papig, naših mladičkov, voljer in življenja papig. Sproti pa dodajamo nove in nove fotografije.


V linku - FORUM - pa imate mnogo različnih povezav na druge spletne strani po svetu, kjer si boste lahko prebrali mnogo izkušenj in karakteristik neutralnih mnenj od vrste papige, ki vam je všeč.


KATERE PAPIGE VZGAJAMO IN ZA KATERE SO MOŽNE REZERVACIJE


AGAPORNIS - vzgajamo PERSONATE IN ROSENKOLLIS


Vzgajamo več barv Personat – zelene, temno zelene, olivne, modre, temno modre – kobalt, violet in temno violet DF, pastel modre, pastel violet in pastel violet DF ter mauve – črno bele. Rosenkollise vzgajamo z belimi in oranžnimi obrazi.


Oranžni obraz – zeleni, temno zeleni, olivno zeleni, lutino, cinnamon, golden sheri........... ter izvedenke pisanih kombinacij


Beli obraz – apple green, kobalt, kobalt violet EF, violet DF, mauve, australian ino, cinnamon, creamino, gray wing cobalt, ........


Ter mnogo pisanih ( PIED ) izvedenk z belimi obrazi na enojnem in dvojnem faktorju EF in DF.


Pri obeh vrstah tako naravno hranjeni mladički, za sestavljanje parčkov kot tudi ročno hranjeni mladički na osnovi rezervacije. Poskušamo se prilagoditi tudi vašim željam glede spola in barve.


Sestavljamo tudi mlade kompatibilne – garantirane pare, ki se poiščejo sami. Za vse ljubitelje, ki bi želeli preizkusiti in opazovati čudoviti svet paritvenih ritualov in vzgoje mladičkov agapornisov.


In pa seveda. Primerki za poznavalce, kateri želijo pričeti s katero od novih, sodobnih barv za oplemeniteje krvi obstoječi jati ali produciranje kvalitetnih potomcev. Primerki so veliki, močni predstavniki svoje vrste z čistimi linijami in močnimi barvnimi odtenki.


AFRIŠKA SIVA PAPIGA – SIVI ŽAKO


Kameroon in Kongo. Ista vrsta, vendar je Kameroon bistveno večji, z svetlejše srebrnim perjem ter svetlejšo glavo. Vse ostale karakteristke pa enake. Mislim, da več besed skoraj ni potrebno, kajti žako velja za eno izmed najbolj poznanih vrst papig. Vsekakor pa papiga, pri kateri je potrebno vzeti v zakup da se bo vezala izključno na enega od družine pri kateri živi.


PIONITES – PIONITES LEUCOGASTER leucogaster in XANTHOMERIA


Srednje velike papige, ki slovijo po svojih izvrstnih sposobnostih in inteligenci. Živopisane papige, ki jih imenujejo tudi klovni zaradi svoje neustrašnosti, aktivnosti, ter obnašanju nasploh. Med najinteligentnejšimi papigami. Primerne za vse ljubitelje, ki si želijo aktivno in atraktivno papigo. Tudi za ljubitelje z omejenim življenjskim prostorom ( stanovanje ). Veliko rajši plezajo kot letijo.


EKLEKTUS


Vzgajamo 4 podvrste te čudovite papige, z izjemnim potencialom za hišnega ljubljenčka. ( Solomon, Vosmaeri, Red – sided in največji med njimi – Macgillivrayi ) kraterim se bo v kratkem pridružil še Cornelia – izjemno redka podvrsta. Eklektusov v Sloveniji je že kar nekaj, tako da je izkušenj z njimi že precej. Izjemno tiha vrsta ( pogoj - da ni živel že nekaj časa med ostalimi glasnejšimi vrstami ), kajti njihova sposobnost oponašanja je zares velika. Izjemno nežni in prijazni do vseh ljudi. Zaradi uspešnega delovanja naših parov bomo pričeli tudi sestavljati pare, za vse ljubitelje, ki bi želeli par ali pa za hobi opazovali njihove navade in imeli celo mladičke. Več o eklektusih si lahko preberete v linku - NAŠE PAPIGE - EKLEKTUS



KAKADUJI



Trenutno dve vrsti.



SREDNJI RUMENOČOPI – GALERITA ELEONORA



Mislim, da ni potrebno veliko besed, kajti beli rumenočopi kakaduji so poznani večini ljudi. Zagotovo najnežnejša in visokointeligentna bitja med papigami z izjemnim potencialom, ki pa imajo zahteve po aktivnem življenju. Za ljudi, ki jim lahko ponudijo ustrezne življenjske pogoje, predvsem pa aktivno življenje. Če kaj sovražijo in zaradi česar kot vse vrste kakadujev pogosto zbolijo ali si pulijo perje je – monotonost življenja. Zaprtje v kletko. Neaktivnost in dolgočasje. Kakadu ni primeren za ljudi, ki mu ne morejo omogočiti veliko svobode ( izven kletke, igralnica............. ) ter mu omogočiti aktivnosti, ki ga zaposlijo.



INKA KAKADU



Manj poznana vrsta, predvsem zaradi cene, ki so za marsikoga previsoke. Redka vrsta, ki šele v zadnjem času pridobiva na popularnosti med ljubitelji, kajti dolgo časa so jih rejci držali zase kot zlato in pogosto ni bilo cene, da bi jih prodali.


Zagotovo najlepši in najatraktivnejši kakadu, z veliko belo – rdečo – črno perjanico na glavi, ki se bohoti visoko nad glavo ko jo dvigne.


Za ljudi, ki imajo željo po nečem posebnem z vsemi karakteristikami ostalih kakadujev. Prednost – izjemno tiha vrsta, ki nima glasnih in motečih oglašanj. Ko ga enkrat vidiš v živo............. vsak spozna zakaj so tako iskani po svetu. Za ljubitelje, ki si želijo eno od prestižnih vrst papig.


AMAZONKE


RUMENOGLAVA – ORATRIX ORATRIX IN TRES MARIAS



Vsekakor amazonke, ki jim je znan skupni faktor. Lahko se kosajo z katerokoli drugo vrsto papig tako po govornih sposobnosth kot po karakterju in značaju. Visokointelignetne papige ki so izjemno hitro učljive, predvsem pa zelo stabilne. Skoraj nestresne, si ne pulijo perja. .


Spadajo v skupino oz. na listo CITES 1 ( pomeni da so zaščitena vrsta za katero je potrebno imeti originalni CITES dokument o poreklu ).


Vzgajamo dve podvrsti - oratrix oratrix in Tres Marias ( z vsemi potrebnimi dokumenti ). Nekaj tovrstnih papig je že v Sloveniji pri ljubiteljih kot hišni ljubljenčki in z spoznavanjem njihovega značaja, karakterja, predvsem pa potez, ki pogosto presenetijo človeka, bodo v bodoče zagotovo papige, ki bodo predmet pogovorov o njihovih potezah, govornih sposobnostih, plesanju, petju.............


V kolikor kdaj med letnimi dopusti zaidete tudi na kakšen večer kjer so glavne atrakcije papige, boste zagotovo poleg kakadujev in ar, videli tudi nastopajočo rumenoglavo amazonko. Iz preprostega razloga. Ene izmed najhitreje učečih papig.


MODROČELA AMAZONKA – AESTIVA in MODROČELA AMAZONKA – AESTIVA XANTHOPTERYX 


Med najbolj poznanimi in zastopanimi amazonkami med ljubitelji, zato ni potrebno preveč besed. Mogoče le manj znana xanthopteryx – podvrsta modročele amazonke, ki ima intenzivni pisano rumeno rdeče perje na krilih in glavo, ki je intenzivno rumena. Govorne sposobnosti, inteligenca..................... karakter....... 


ALBIFRONS – NANA


Najmanjša med vsemi vrstami in podvrstami amazonk. Med vsemi, kjer se že pri mladičkih vidi spol ( samo še pri eni vrsti je v barvi mogoče razločiti spol ). Samčki imajo na krilih nezmotljivo viden rdeči ožig kril, ki ga samičke nimajo. Vsemi značilnosmi večjih predstavnic, edino ........... amazonka v žepnem pakiranju. Primerna za vse ljubitelje amazonk, ki zaradi omejenosti s prostorom ali pa si enostavno želijo nekoliko manjšo papigo z značilnosmi večjih amazonk – govorne sposobnosti, inteligenca, atraktivnost.... zelo dobra. V LETU 2007 PA BOMO PRIČELI VZGAJATI ŠE ENO KI SPADA V SKUPINO AMAZONK 


ARE – MACAW 


NOBILIS


Njamanjši predstaniki med arami. Vse podrobnosti so opisane v linku – NAŠE PAPIGE – ARA NOBILIS.  


SEVERA


Ravno na sredini po velikosti med vsemi arami. Kot ročno hranjeni mladički izjemno prisrčne visokointelignetne papige, z dokaj dobimi govornimi sposobnostmi. Kot vse are potrebujejo lastnika, ki jim bo posvetil nekaj časa, kajti v nasprotnem primeru postanejo zdolgočasene, apatične.......... Izjemno nežne, sodeluječe are, ki so izjemno intelignetne in se izjemno hitro naučijo vseh mogočih vragolij. Za vse ljubitelje, ki si želijo papigo iz vrst ar, vendar jim prostor onemogoča, da bi imeli velikega ali celo največjega predstavnika med arami in papigami nasploh.


ARARAUNA - rumenomodra


Ne glede na to koliko smo poznavalci papig, are namreč poznamo vsi. Ararauna, najbolj popularna velika ara z izjemnimi karakteristikami, ki jih prinese v naš dom. Njihova učljivost, nežnost, navezanost......... je naravnost izjemna. Poseben karakter, značaj............. zato potrebuje nekoliko izkušenega lastnika, kajti kaj hitro se zgodi, da zaradi napak neukih ljudi postane ravno nasprotno od tistega kar si želimo. Čeprav ima močan glas, se ne oglaša nikoli brez potrebe ali zgodnje nepravilne socializacije – izsiljevanja. Vsekakor za ljubitelje, ki jim lahko ponudijo svoj večji intimni prostor, predvsem pa večjo igralnico, kajti zaprte v kletki – ni potrebe. Ko enkrat spozna kje je njen prostor, je lahko brez težav prosto spuščena po cele dneve.


CHLOROPTERA – zelenokrila


Druga največja papiga na svetu. Z podobnimi karakteristikami kot ararauna, vendar z nekoliko trdnejšim karakterjem, zato potrebuje lastnika, ki je trdnejšega značaja da ga spejme kot enakopravnega partnerja, kajti v nasprotmen primeru zaradi svoje pameti kaj hitro podredi celotno družino. Izjemna papiga za ljubitelje, ki imajo pogoje za velikega predstavnika ar. Druženje z njimi je enostavno – vsakodnevna presenečenja, kjer se ne moremo načuditi njihovim potezam, reakcijam, navadam........... hitrosti v osvajanju novih znanj............... vsakodnevno presenečajo z novimi in novimi stvarmi.


HARLEQUIN


Kombinacija chloroptera x ararauna. Zagotovo med najlepšimi arami, ki so mešane krvi. Velikost povzamejo po chloropteri, karakterne značilnosti pa po ararauni. Njiva pomarančna barva na trebuhu in ostalo živopisano perje, jih uvršča med izjemno željene velike are.


POICEPHALUS  


Pri nas najbolj poznan predstavnik iz te skupine – senegalska papiga.


V isto skupino sodijo tudi drugi predstavniki in dva izmed njih sta tudi pri nas. POICEPHALUS MEYERI in pa POICEPHALUS RUPPELLIS


Nekoliko višja cena in pa redkost je do nedavnega preprečevala ljubiteljem, da bi jih imeli za hišne ljubljenčke. Srednji veliki papigi, z podobno konstitucijo telesa, govornimi lastnostmi in karakterjem, ki pa se popolnoma razlikujeta v barvnih odtenkih. Cenovni razred, velikost, živopisanost, predvsem pa karakter in ostale prednosti govorijo v prid ljubitelejm, ki si me želijo velike papige, pa vendar še vedno z veliko lastnostmi večjih papig.


TAKOLE. MISLIM, DA JE ZA HOBI, V PROSTEM ČASU POLEG SLUŽBE DOVOLJ. ZA STANJE O MLADIČKIH, REZERVACIJAH ALI ZA KATERIKOLI NASVET - BREZ STRAHU. POSKUSILI BOMO POMAGATI PO SVOJIH NAJBOLJŠIH MOČEH. V KOLIKOR ODGOVORA NE BOMO POZNALI, PA GA BOMO POISKALI V TUJINI PRI KOLEGIH ALI SPECIALISTIH ZA RAZLIČNA PODROČJA POZNAVANJA PAPIG.


VELIKO UŽITKOV V DRUŽENJU Z TEMI ZARES EDINSTVENIMI BITJI - PAPIGAMI, TISTI, KI PA STE V DILEMI O TEM ALI PAPIGA V DRUŽINI JA ALI PAPIGA V DRUŽINI NE............... POKLIČITE IN V NEKAJ STAVKIH BOMO POSKUŠALI UGOTOVITI IN ODGOVORITI NA VSA VAŠA VPRAŠANJA, .......................


P.S. JA, ŠE TOLE. NAŠE VOLJERE IN NAŠI VZREJNI PARI, SKRATKA NOTRANJOST VOLJER JE ODPRTA IN LAHKO PRIDETE NA OBISK OD KONCA MAJA, KO GREDO PAPIGE NA POČIVANJE, PA DO SREDINE AVGUSTA, KO JIM PONOVNO ODPREMO GNEZDA. KER VZGAJAMO PAPIGE IZ RAZLIČNIH KONTINENTOV, POMENI DA TUDI VALIJO RAZLIČNO IN ZATO TAKRAT, KO SAMIČKE SEDIJO NA JAJČKIH ALI ŽE HRANIJO SVOJE MLADIČKE, NOČEMO MOTITI NJIHOVEGA MIRU IN JIH PO NEPOTREBNEM VZNEMIRJATI. HVALA ZA RAZUMEVANJE !











































Ogledov: 114121 Obvestite prijatelja o tem oglasu