« Nazaj

NOVO V NAŠI VZREJI od decembra 2007 naprej.... !!!

Naprej »

Opis vrste:

OUR 5 YEARS OLD PAIR - SCARLET MACAW



Novo pri nas doma ! Domov je prišel fantastičen 5 let  ( izvaljen v letu 2003 ) star parček, ki velja za eno izmed najlepših vrst med arami. Svetlordeča ara - ara macao ( angl. scarlet macaw, nem. hellroter ara ). Parček seveda ne prihaja iz divjine, pač pa je bil vzgojen pri vzreditelju v tujini in imas vso potrebno dokumentacijo ter mikročip, kot to predvideva zakon o ogroženih vrstah.


Tovrstne are veljajo za ogroženo vrsto in so zato po konvenciji uvrščene na listo CITES - 1, kar pomeni, da je potrebno imeti za njih EU CITES dokument, ki dokazuje tako izvor papig kot vse ostale pomembne podatke.........


Glede na njuno trenutno starost se lahko zgodi, predvsem pa v kolikor jima bodo naši pogoji v voljeri, gnezdo in ostale podrobnosti ustrezale, da bodo prijokale na svet mlade lepotičke že v letu 2008.


Za začetek pa nekaj fotografij tega izjemnega parčka.




Druga novost so tudi pri nas vedno bolj popularni ponovno roza kakaduji.Pri nas doma je dve leti nazaj že domoval par kakadujev, ki pa se je žal izkazalo da si nista naklonjena, zato sta odšla v  Nemčijo v večjo jato, kjer sta si oba poiskala primerna partnerja.


Doma je vzrejni parček, ki je že imel mladičke, kar pomeni, da lahko v spomladanskem času mogoče celo pričakujemo naraščaj..................




Ter še tretja novost pri nas. Za katerega papagaja velja - THE CADILLAC OF TALKING PARROTS (  kadilak med govorečimi papagaji )....................


Tudi slovita dr. Irene Papperberg z slovitim sivim žakojem Alexom je hitro spoznala, da vrsta papige ( katera pride k nam v naslednjih dneh ) lahko na vseh področjih konkurira slovitemu Alexu ter ga na govornem področju in hitrosti učenja prekaša.


V nekaj naslednjih dneh več podrobnosti, slik, detajlov ter seveda vrsta papige ko 2 parčka prideta domov................


Na forumu je nagradno vprašanje ! Za katero papigo gre ? Slovi kot neverjeten govornik, komedijant, plesalec......... na sliki zelena papiga ( starost na sliki 5 mesecev )





Torej. Gre za vrsto amazonke, ki velja za enega izmed treh najboljših govornikov med papigami. Besedni zaklad, ki šteje nekaj sto besed za tovrstno amazonko ni težava. Na različnih straneh lahko preberemo, da amazonka, ki je stara le leto dni obvlada že več kot sto besed in stavkov. Poleg govora pa jo vsekakor krasi tudi komedijantsko obnašanje, prepevanje, plesanje, predvsem pa karakter, ki ne pozna nervoze, stresa ali večjih psihičnih težav................. govorimo o rumenovrati amazonki ( amazona ocrocephala auropalliata ali yellow naped amazona )


Podrobnejši opis, navade, značilnosti sledi..............


Innnnnn paaaaaa............novost pri nas doma......

Velja za eno izmed izjemno redkih papig, predvsem pa želja mnogih rejcev in ljubiteljev po svetu.....
Zlata aratinga ( guarouba guarouba - golden conure )
Domov je prišel vzrejni parček, ki je že imel potomce. Samička stara 8 in samček star 9 let. 99 / 00
Glede na njuno zrelost ter izkušenost imamo relano možnost da bodo v letu 2008 prijokali na svet male zlate aratingice.

Za začetek pa nekaj njunih čudovitih fotografij v njunem novem domovanju pri nas doma
















Ogledov: 18371 Obvestite prijatelja o tem oglasu